Aktiviteetit

Pohjoisen Lapin luonnon vaihtelevat vuodenajat houkuttelevat tekemään ja kokemaan uutta.

Talvisesonki 2024-2025 on nyt auki varauksille!

Hotelli Kultahipun kautta saat helposti mahdollisuuden tutustua erilaisiin aktiviteetteihin ammattilaisten opastamana. Valitse sopiva yhdistelmä päätähuimaavia seikkailuja rentoutumisen vastapainoksi.

Kauttamme saatavilla myös ammattitaitoinen opas asiakkaan toiveiden mukaisille tilausretkille.

Varaa aktiviteetit

Tutustu aktiviteetteihin

Revontuli retki autolla

Kesto: 4 tuntia

Lähde revontulimetsästykseen ammattioppaamme kanssa, näin sinulla on paras mahdollisuus todistaa revontulia. Retken aikana pysähdymme normaalisti 2-3 eri paikkaan, jotka valitaan aina paikallisten sääolosuhteiden mukaan, loppu riippuu onnesta. Retkeen kuuluu kuumaa juomaa.

Revontuli rekiajelu

Kesto: 3 tuntia

Nauti maisemista reessä, oppaan vetämänä!
Tämä on paras vaihtoehto, jos et halua itse ajaa moottorikelkalla, vaan mieluummin istut mukavasti reessä. Rekiretki kodallemme mahdollistaa taivaan katselun koko matkan ajan kun ei tarvitse keskittyä ajamiseen. Kodallamme nautimme kuumaa juomaa avotulen äärellä.

Päiväretki moottorikelkoilla

Kesto: 3 tuntia

Kun osallistujat ovat saaneet ohjeistuksen moottorikelkkailusta, painavat he kaasua ja tekevät matkan Ivalon alueen metsiin ja järviin. Koko matkan ajan pääset ihailemaan kauniita lumen peittämiä luonnonmaisemia ja tauolla pääset lämmittelemään kuumilla juomilla sekä ottaa upeita kuvia.

Ajokortti vaaditaan.

Iltaretki moottorikelkoilla

Kesto: 3 tuntia

Ajaminen pimeässä on sinänsä jo mahtava kokemus, mutta jos taivas on kirkas ja olet onnekas, voit nähdä revontulet, tähtitaivaan, tai mystisen täysikuun.

Matkalla pysähdymme muutaman kerran ottamaan valokuvia!
Kodallamme paistamme makkaraa ja nautimme kuumaa juomaa.

Ajokortti vaaditaan.

Porotila vierailu

Kesto: 2 tuntia

Porotilalla tapaat poronhoitajat ja porot.
Sinulla on mahdollisuus ruokkia ja valokuvata poroja, kun ne vaeltavat vapaana ympärilläsi.

Keskellä poroaitaa olevassa laavussa saat nauttia nokipannukahvit tai teen ja poronhoitajat kertovat  poronhoidosta ja porojen elämästä Lapin tuntureilla ympäri vuoden.

Pääset myös kokeilemaan, miten heitetään suopunkia, joka on perinteinen poronhoitajien työkalu.

Iltaretki porotilalle

Kesto: 2,5 tuntia

Tapaat poronhoitajat ja porot ilta-aikaan.

Jos taivas on kirkas ja olet onnekas, sinulla on hyvät mahdollisuudet nähdä revontulet aidan yläpuolella avarassa valottomassa ympäristössä.
Voit napata porontaljan laavusta ja käydä makuulle hankeen katselemaan taivasta! 
Keskellä poroaitaa olevassa laavussa keitämme iltateet tai halukkaille nokipannukahvit samalla kun poronhoitajat kertovat  poronhoidosta ja porojen elämästä Lapin tuntureilla ympäri vuoden.

Lumikenkäily

Kesto: 2 tuntia

Metsä on kaunis talvinen ihmemaa, ja hiljaisuus on vertaansa vailla tällä retkellä. Tämä retki on täydellinen valokuvaajille ja luonnon ystäville, sillä lumikenkäily on todellista ekotoimintaa!

Altai hiihto

Kesto: 3 tuntia

Tällä retkellä suuntaamme suoraan lumiseen maisemaan, oppaan kertoen samalla Lapin elämästä.
Retki sisältää lounaan hotellissamme retken päätteeksi. Et tarvitse aiempaa kokemusta osallistuaksesi tähän helppoon retkeen!

Pilkkiretki

Kesto: 5 tuntia

Voit valita retken joko itse ajaen moottorikelkalla tai istuen oppaan vetämässä reessä.
Oppaamme vie sinut Inarijärven parhaille pilkkimispaikoille.
Ahven ja muut makean veden kalat ovat mitä voit odottaa houkuttelevansa jään alle. Kalastuksen välissä nautimme perinteisen lounaan ulkona luonnossa.

Retki Saamelaismuseoon

Kesto: 4 tuntia

Oppaamme vie sinut Inariin saamelaismuseoon. Museovierailun jälkeen pysähdymme Inarin suurimmassa matkamuistomyymälässä. Saamelaismuseo Siida on alueemme yksi päänähtävyys,  historiasta saamelaiskulttuurin nykypäivään. Osa museosta on ulkoilmamuseo. Saamelaismuseossa vierailun pitäisi olla kaikkien bucket-listalla!

Husky safari

Kesto: 2 tuntia

2 tunnin kahvisafari on täydellinen tapa oppia elämästä Huskyjen kanssa, kokea Husky-kelkkailua ja ottaa kuvia koirien kanssa; kaikki muutamassa tunnissa! Safarin aikana oppaasi johdattaa sinut kauniin talvimetsän läpi. Puolivälissä on mahdollisuus ottaa kuvia ja vaihtaa reen kuljettajaa, jotta kaikki pääsevät kokeilemaan ajamista.